1

De gancho van Marjon Reinders

Achter het stadhuis, tegenover de Korte Minrebroederstraat 9

Kaart bekijken

kaart

De gancho van Marjon Reinders

In De gancho van Marjon Reinders test de danseres de Gancho met diverse partners op muziek van Carel Kraayenhof en bij een optreden van Caramba in café Hofman.

The Gancho of Marjon Reinders

Is de Gancho een hanige mannenpas van de Gaucho’s die, eenmaal gestrand aan de randen van Buenos Aires omdat het hun bij wet verboden is over de pampa’s te zwerven, op hun cowboylaarzen de eerste passen van de tango dansen? Of is El Gancho het wapen van vrouwen in cabarets en bordelen die hun partners uitdagen en tegelijkertijd met een billentik van hun hoge hak controleren of de zakken van hun partners wel rammelen van de munten?

The Gancho of Marjon Reinders2

Marjon Reinders gaat op zoek naar de rol die de ‘Gancho’ speelt binnen de tango, de danspas waarnaar ze haar tangoschool genoemd heeft. Bandoneonist Carel Kraayenhof is daarbij haar klankbord. Hij heeft er een compositie voor gemaakt.

Met ‘El Gancho’ heeft Marjon in 20 jaar een grote reputatie opgebouwd. Ze is er trots op dat zij met haar danspartner Mark Soekarjo de tango in Utrecht heeft geïntroduceerd. In de studio in het Moïragebouw aan het eind van de Plompetorengracht volgen we hoe het duo lesgeeft.  Tijdens een wekelijkse tangosessie in café Hofman op het Janskerkhof treden ze op op de muziek van de Utrechtse band Caramba.